移民資訊

移民台灣申請條件全面睇 邊種移民方案最適合你?

本週英國物業的成交紀錄又出爐了!客戶阮先生於6月底、7月初購買的大格拉斯哥荀盤,位於Wishaw的小鎮。事不宜遲,立即來參觀一下樓盤吧。這間Flat位於大格拉斯哥附近的North Lanarkshire的小鎮Newmains。Newmains多年前曾為蘇格蘭的工業重鎮,現已成為熱門住宅區。

Read More »
海外物業

11-17/10 本週成交紀錄

本週成交紀錄,竟然難得賣出的是位於極近格拉斯哥市中心的G1樓盤!客戶Shirley初嘗當業主的滋味,亦是她第一幢購買的英國物業。大家一定想好好參觀這個難得的市中心盤吧!這幢Apartment位於格拉斯哥市中心G1地區,鄰近佳德河(River Clyde)。

Read More »
移民資訊

港人熱話「走資」 比較各大英國銀行開離岸戶口收費

早前國安法實施後,唔少港人都對資產留喺香港產生憂慮,唔少人都萌生將資產調離香港嘅諗法;另外,港人以BNO移民英國彷彿如箭在弦,亦有一部分人士有實際需要,將現有嘅資產轉移到英國。喺呢幾個月,好多人都會討論到開離岸戶口、換外幣等,咁呢個係咪「走資」嘅最好方法呢?

Read More »
海外物業

04-10/10 本週成交紀錄

本週英國物業的成交紀錄,為客戶Jeffrey於6月底購買的格拉斯哥荀盤,位於格拉斯哥市區附近,東邊區域的Parkhead區。從Flat至最近的火車站Duke Street只需步行約20分鐘,亦有連結至A74高速公路,前往英國各地非常方便。這樓盤已有租客、無須裝修。

Read More »
海外物業

27/09-03/10 本週成交紀錄

本週又有新英國物業成功出租啦,一起來看看成交紀錄。客戶陳先生於7月底購買的大格拉斯哥荀盤,同樣位於Wishaw小鎮。這次的筍盤又是怎樣的呢?一起看看吧~

Read More »
移民資訊

持BNO港人可經LOTR准許入境英國 一家人出發最理想

英國政府於明年1月開放為港人而設嘅Hong Kong BN(O) Visa簽證,並推出「5+1」嘅入籍路徑。為咗令更多港人可以盡快入境英國,英國政府喺上周二(22)更新BNO簽證及過渡性准許簽證Leave Outside The Rules (LOTR)詳情,明確釐清BNO持有者可帶同受養人提前入境。

Read More »